2012 m. vasario 28 d., antradienis

Nėštumas ir elektroninės cigaretės – draugiška sąjunga?

Cigaretės jau seniai tapo labai įprastu dalyku šiuolaikiniame pasaulyje. Kažkada cigaretes galėjo rūkyti tik vyrai, tačiau bėgant laikui atsirado vis daugiau moterų, nebijančių paimti cigaretę ir užsirūkyti. Atrodytų, kas čia blogo – jei žmogui patinka, jei jam negaila savo sveikatos, tegul rūko. Tačiau tai tampa problema, kai moteris laukiasi kūdikio. 

Tikrai kiekvienas iš mūsų esame girdėję, kaip kiekvienas cigaretės dūmas tiesiogine to žodžio prasme naikina kūdikėlį. Įvairios ligos, neišsivystymas,deformacijos – viskas cigarečių pagalba. Atrodytų, kad rūkančios moterys šiuo atveju neturi pasirinkimo – arba mesti rūkyti, arba rizikuoti ne tik savo, bet ir būsimo vaiko sveikata. Tačiau pastaruoju metu itin liaupsinamos elektroninės cigaretės – kei kurie tvirtina, kad jos nekenkia netgi nėsčiosioms. Tačiau kiek tame yra tiesos? 

Vis tik neapsigaukite: atsakymas į šį klausimą yra absoliutus „Ne“. Nesvarbu, kad elektroninės cigaretės nekenkia aplinkiniams, tačiau jos išskiria nikotiną į motinos organizmą, taigi tuo pačiu jo gauna ir kūdikis. Net naudodama bene sveikiausias elektronines cigaretes, moteris rizikuoja susilaukti kūdikio su įvairiais apsigimimais, nes bet kokios cheminės medžiagos yra didžiausias jo priešas. 

Taigi sprendimas gali būti vienareikšmis: sveikiausia cigaretė – tai jokios cigaretės.

1 komentaras: