2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Elektroninių cigarečių baterijos: kodėl ličio jonų baterijos yra perkamiausios?

Viena iš pagrindinių elektroninės cigaretės sudedamųjų dalių yra baterija. Nors jos gaminamos iš įvairiausių medžiagų, bet dažniausiai pasitaikančios būna ličio jonų.

Pagrindinis ličio jonų baterijų privalumas – jos sunkiai iškraunamos, o jas įkrauti galima labai greitai. Nors jos ir yra gerokai mažesnės, tačiau yra kur kas galingesnės. Taip pat ličio jonų baterijos labai aukštos kokybės, todėl yra ilgaamžiškos. Jų gebėjimas saugoti energiją po ilgo naudojimo yra viena pagrindinių jų populiarumo priežasčių.

Kita priežastis, kodėl ličio jonų baterijos taip paplitusios – jos apsaugotos nuo nuolatinio energijos svyravimo, kas gali pakenkti elektroninei cigaretei. Šios baterijos apsaugo nuo įtampos virš 4.2 voltų įvesties: tam tikslui ličio jonų baterijos gaminamos taip, kad sumažintų laikymo pajėgumą.


Ličio jonų baterijos gali būti kraunamos ne kartą ir ne du, o geriausiai ir ilgiausiai veikia, kai yra laikomos kambario temperatūroje. Žinoma, po kažkiek laiko jos praranda savo energijos saugojimo galimybes, tačiau juk nieko nėra amžino. Labai svarbu jas stengtis laikyti kambario temperatūroje. Didesnės cigaretės dažnai yra linkusios įkaisti, kas sekina baterijas ir sukelia efektyvumo praradimą.

Kai ličio baterijos yra tinkamai prižiūrimos, per tris mėnesius jos praranda tik apie 10% savo efektyvumo. Taip pat turėtumėte vengti jas įkrauti pilnai. Įkraukite ličio jonų bateriją maždaug 80%: taip ne tik sumažinsite įkrovimo laiką, bet ir sunaudosite mažiau elektros energijos bei prailginsite baterijos veikimo ir gyvavimo laiką.
Informaciją pateikė internetinė elektroninių cigarečių parduotuvė Vape.lt.

1 komentaras:

  1. Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

    More than 160k women and men are losing weight with a easy and secret "water hack" to lose 1-2 lbs each and every night in their sleep.

    It's scientific and works on anybody.

    This is how you can do it yourself:

    1) Go grab a drinking glass and fill it half glass

    2) Now do this strange HACK

    and you'll become 1-2 lbs skinnier when you wake up!

    AtsakytiPanaikinti